De Alexander

​De Alexander (onderwijsgemeenschap de Tweesprong)
 

De Alexander is één van de 22 KONOT-scholen.
Sinds 1 augustus 2013 vormt de Alexander samen met De Veldkamp een onderwijsgemeenschap. Deze onderwijsgemeenschap wordt aangestuurd door een directeur onderwijsgemeenschap die wordt bijgestaan door een adjunct-directeur onderwijsgemeenschap. Daarnaast kennen beide scholen binnen de onderwijsgemeenschap een locatieleider. Door de vorming van deze onderwijsgemeenschap kunnen we op beide scholen de kwaliteit van het onderwijs blijven waarborgen. De scholen binnen de onderwijsgemeenschap zullen zelfstandig kunnen blijven bestaan waardoor de toegankelijkheid niet in het geding is. 

Op de Alexander besteden we aandacht aan het aanleren van kennis, het stimuleren van de persoonlijke ontwikkeling en het aanleren van praktische vaardigheden. De vakken rekenen, taal en lezen vormen de kern van ons onderwijs. Hieraan besteden we de meeste tijd. Deze onderdelen vormen de basis voor elke andere ontwikkeling. We willen ervoor zorgen dat elk kind een ononderbroken ontwikkelingsproces kan doorlopen. Ons onderwijs voldoet op elk leergebied ruimschoots aan de kerndoelen die door de overheid zijn opgesteld. We checken jaarlijks of de door ons gebruikte lesmethoden en materialen nog steeds aan de normen voldoen.

Wilt u meer van ons weten? Maak dan een afspraak om de Alexander in bedrijf te komen bekijken. Meer informatie over onze school kunt u ook vinden op onze website.

Susan Smidt - directeur
Jan Bonnes - adjunct-directeur


Basisschool de Alexander
Ootmarsumsestraat 21
7591 EN Denekamp
Tel. 0541-351769

www.de-alexander.nl/
info.alexander@konot.nl